| Mobile| RSS

NAK TAHU CARA LAJUKAN VIDEO YOUTUBE?

| posted in , | 0 commentsStreamyx Malaysia memang slow!

Pada waktu puncak, biasanya kita hanya akan dapat 75% dari kelajuan pakej yang kita langgan. Pada waktu sesak pula, tak payah sebutlah.. buat sakit hati je kan..

Hari ini, Prof Dr Abu Hassan Hasbullah beritahu dalam Seminar Blogger PAS; pada masa hadapan, pengaruh blog sebagai bahan berita akan digantikan dengan pengaruh online video. [sumber di sini]

Di Malaysia, laman Youtube adalah laman perkongsian video yang paling popular.

Tetapi yang menjadi masalahnya sekarang, kita selalunya terpaksa menunggu lama (loading time) sebelum dapat menonton video di Youtube.

Hanya pada masa tertentu sahaja kita boleh tonton video Youtube dengan laju. Biasanya pada hari cuti ataupun pada awal pagi kerana pada waktu itu, tidak ramai yang menggunakan internet.

Untuk mengatasi masalah ini, saya pernah gunakan pelbagai perisian tapi kurang berkesan. Akhirnya, saya berjaya melajukan video Youtube dengan menggunakan perisian BIWIFI.

Perisian ini membolehkan saya menonton video Youtube lebih laju dari biasa dan perisian ini juga adalah PERCUMA dan kita tidak perlu mendaftarkan apa-apa maklumat untuk memuat-turunnya.

Apa tunggu lagi. Cubalah sekarang!

[Klik di sini untuk DOWNLOAD]


"Jika anda berminat dengan artikel yang dimuatkan di blog ini, dapatkannya terus ke peti email anda. Klik je kat sini!"

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
0 Responses So far

Post a Comment

Salam,

Ruangan komen di blog kini dibuka kepada sesiapa sahaja termasuk anonymous. Bagaimanapun, saya tidak akan bertanggungjawab ke atas mana-mana komen yang dihantar ke laman blog ini.

Wassalam..

Nota: Komen yang berbaur lucah atau mempunyai unsur pengiklanan akan dipadamkan.

Ingin beriklan di sini? Klik di sini sekarang!

Nak tahu cara dapatkan FREE streamyx?

Klik sini dapat duit! Biar betik?

"Setiap Klik Anda Membantu Blog Ini Untuk Berkembang"

KALIMAH ALLAH